d Maaike Brandwagt | Sportief Zwolle

Nieuws

Gepubliceerd op zaterdag 20 mei 2017 om 19:15
Nina Buysman is zaterdagmiddag winnaar geworden van de dertiende Salverda Omloop van de IJsseldelta. De 19-jarige renster van Parkhotel Valkenburg besloot in de laatste 10 kilometer op avontuur te gaan en was uiteindelijk ruim te sterk voor ex-Hanzerenner Loes Adegeest. De Zwolse Maaike Brandwagt maakte haar debuut in de Omloop en reed de koers uit.
Gepubliceerd op maandag 30 mei 2016 om 10:45

Gepubliceerd op maandag 24 augustus 2015 om 11:40
Maaike Brandwagt, die tegenwoordig woont in het Limburgse Sittard, heeft zaterdag haar eerste wedstrijd gereden in het tenue van WCL Bergklimmers uit Stein. In Leeuwarden finishte Maaike als vijfde. “Het was lang geleden dat ik op een baantje heb gekoerst, maar het ging wel goed”, vertelt Maaike, die in de massaprint net tekort kwam voor een podiumplek. “Er werd heel veel aangevallen tijdens deze wedstrijd over ruim 57 kilometer, maar niemand bleef vooruit. Zelf koos ik ook voor de aanval, maar helaas werd ik terug gepakt.”
Gepubliceerd op maandag 10 augustus 2015 om 16:35

Gepubliceerd op zondag 12 juli 2015 om 14:57
Na een periode van drie maanden zonder wedstrijden, als gevolg van blessureleed, heeft Maaike Brandwagt zaterdag haar comeback gemaakt in het peloton. In de veertigste Wielerronde van Maren-Kessel sprintte de Zwolse naar een mooie vierde plaats. “Ik ben er een lange tijd uit geweest vanwege een blessure, dus ik was dolblij dat ik weer mocht koersen. En het was een mooie ronde in Maren-Kessel”, vertelt Maaike, die zich in de wedstrijd over 52 kilometer prima handhaafde. “Er werd veel aangevallen, maar omdat er te weinig wind stond kwam niemand weg. In de massasprint eindigde ik als vierde.” De winst ging naar Delore Stougje.
Gepubliceerd op maandag 23 maart 2015 om 09:33
Maaike Brandwagt heeft afgelopen weekend twee top tien klasseringen bemachtigd in België. De 16-jarige Zwolse werd zaterdag vierde in Zwevezele en sprintte zondag naar een zevende plaats in Heule. Prima prestaties na haar teleurstellende optreden van vorige week in de Omloop van Strijen, waar zij door rugklachten in de finale geen rol van betekenis kon spelen.
Gepubliceerd op maandag 16 maart 2015 om 09:27

Gepubliceerd op woensdag 11 maart 2015 om 09:38
Voor Maaike Brandwagt is zaterdag het wegseizoen officieel begonnen met een wielerkoers in het Belgische Klein-Sinaai, tussen Gent en Antwerpen. En in die wedstrijd over 57,2 kilometer reed de 16-jarige Zwolse niet onverdienstelijk. “Er stonden vijftig deelneemsters aan de start. Er werd veel aangevallen, maar niemand bleef weg. Ook stond er te weinig wind om de groep te breken”, vertelt Maaike, die zich daardoor op kon gaan maken voor een massasprint. Daarin eindigde ze uiteindelijk als zesde. “Ik ben tevreden met deze top-10 klassering in mijn eerste wedstrijd van het seizoen! Op naar koemen weekend, een wedstrijd in Strijen.
Gepubliceerd op maandag 25 augustus 2014 om 13:18
Na maandenlang gesukkeld te hebben met een heupblessure is Maaike Brandwagt weer helemaal terug. Tijdens de Wielerronde Hartje Baarn wist de Hanzerenster een tweede plaats te bemachtigen. De Zwolse moest alleen Nicole Steingenga van VVV Noord-Holland voor zich dulden.
Gepubliceerd op woensdag 13 augustus 2014 om 16:38
Sinds haar vijfde droomt Maaike Brandwagt (16) van een glansrol op de Spelen. Door de Tour de France raakt de Zwolse op jonge leeftijd verknocht aan de wielersport. Op haar zevende krijgt ze van haar vader haar eerste o zo gewenste racefiets. Slechts een paar rondjes op deze fiets en de winnares van de NK-ploegenachtervolging U17 is overtuigd; ze meldt zich aan bij Zwolse wielervereniging Hanzerenners. Het verhaal over een bijzonder gedreven wielertalent, die op jonge leeftijd al veel tegenslagen heeft moeten overwinnen om haar droom levend te houden.