d Maaike Brandwagt sprint sterk in België | Nieuws | Stichting Sportief Zwolle

Nieuws

Maaike Brandwagt sprint sterk in België
Gepubliceerd op maandag 23 maart 2015 om 09:33

Maaike Brandwagt heeft afgelopen weekend twee top tien klasseringen bemachtigd in België. De 16-jarige Zwolse werd zaterdag vierde in Zwevezele en sprintte zondag naar een zevende plaats in Heule. Prima prestaties na haar teleurstellende optreden van vorige week in de Omloop van Strijen, waar zij door rugklachten in de finale geen rol van betekenis kon spelen.

“Ik was zaterdag nog steeds niet helemaal in orde en dat merkte ik ook in de koers”, vertelt Maaike na afloop van de wedstrijd in Zwevezele. “Er stond erg veel wind en er werd veel aangevallen, maar de groep brak niet. Totdat er één meisje demarreerde, wegbleef en uiteindelijk de overwinning pakte. Toen was de tweede plaats voor de rest nog het hoogst haalbare”, aldus Maaike, die in de massasprint te maken kreeg met erg veel tegenwind. “De finishstraat liep vals plat omhoog en het was een hele lange aankomst. Dat maakte het erg zwaar. Maar ik sprintte uiteindelijk naar een hele mooie vierde plaats, waar ik na vorige week heel erg blij mee ben.”

Een dag later stond er voor Maaike Brandwagt een vergelijkbare koers op het programma. Ook in Heule werd er veel aangevallen, maar niemand kwam weg. Tot vier ronden voor het einde. “Toen ontstond er een kopgroep van zes rensters, waar ik helaas niet bij zat. Zelf heb ik nog geprobeerd er naartoe te rijden, maar daar was mijn lichaam nog niet sterk genoeg voor”, stelt Maaike. De zes rensters bleven weg, dus kon de Zwolse zich op gaan maken voor de sprint voor plek zeven. “Ik won gelukkig de massasprint, daar was ik wel blij mee. En met twee klasseringen in de top tien in één weekend mag ik niet klagen.”