d Maaike Brandwagt | Sportief Zwolle

Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 7 augustus 2014 om 20:13
Na ruim twee maanden blessureleed is Maaike Brandwagt weer terug op de fiets. Ze nam vorige week deel aan de vijftigste European Junior Cycling Tour Assen en kijkt tevreden terug op deze zesdaagse jeugdtour. “Ik was op de eerste plaats al heel blij dat ik op tijd hersteld was voor dit mooie internationale wielerevenement. Daarnaast ben ik - gezien mijn voorbereiding - blij met mijn 29ste plaats in het klassement.”
Gepubliceerd op maandag 19 mei 2014 om 13:32
De maand mei is vooralsnog niet de maand van Maaike Brandwagt. Na een negende plaats in de Jeugdronde van Oosterwolde en een twaalfde plek in het Belgische Puivelde (Sint-Niklaas) kreeg de 15-jarige Zwolse afgelopen zaterdag in het Zuid-Limburgse Mechelen te kampen met het nodige materiaalpech. In de Isaac Kleeberg Challenge finishte de Hanzerenner uiteindelijk als 43ste.
Gepubliceerd op dinsdag 22 april 2014 om 15:52

Voor Maaike Brandwagt was de Eirerrace in Emmen maandag een ‘eitje’. “Er stond slechts 35 kilometer op het programma en dat is voor ons niet veel. Afgelopen zaterdag, bij de Omloop door het Land van Kleine Hein, kregen wij immers nog 70 kilometer voor de kiezen”, vertelt de 15-jarige Zwolse, die in de Eierrace meerdere rensters pogingen zag ondernemen om weg te komen. “In de wedstrijd werd veel aangevallen, maar niemand kwam los. Zelf ben ik niet in de aanval geweest, omdat ik wist dat het moeilijk zou worden om weg te komen en te blijven. Ik gokte op een mooie finale en die kwam er gelukkig ook.” In de laatste kilometer werd er volle bak gereden en kwam Brandwagt als tweede door de laatste bocht. Op de laatste meters kwam alleen Meike Uiterwijk Winkel nog voorbij. De zege ging naar Arianna Pruisscher.

Gepubliceerd op zondag 20 april 2014 om 12:58
Maaike Brandwagt is zaterdag zesde geworden in de 35ste editie van de Omloop door het Land van Kleine Hein. De 15-jarige Zwolse zat goed in de wedstrijd, maar stond na een valpartij in het peloton aan de verkeerde kant. “Na 40 kilometer vielen ze voor mij en zag ik een groep doorrijden”, vertelt de renster van Hanzerenners Zwolle, die vervolgens in haar eentje het gat weer dicht reed en sprintte naar de zesde plaats.
Gepubliceerd op maandag 7 april 2014 om 12:52
Maaike Brandwagt is zondag op een vijfde plaats geëindigd in de Großer Preis der Gemeinde Börger, oftewel de grote prijs van de gemeente Börger. Aan de start van de Duitse wedstrijd verschenen 75 rensters, die in de eerste kilometers allemaal de grootste moeite deden om weg te komen.
Gepubliceerd op maandag 24 maart 2014 om 14:56

“Er waren heel veel demarrages en zelf heb ik ook meerdere keren geprobeerd weg te komen, maar dat lukte niet”, vertelt Maaike, die de gehele wedstrijd goed van voren zat. Alleen in de laatste ronde had de Zwolse niet het juiste wiel te pakken. “Ik zat niet echt op een goede positie, maar in de laatste vierhonderd meter kon ik gelukkig nog wel wat naar voren schuiven. Ik kwam als vierde door de laatste bocht en finishte in de massasprint als derde.” In de massasprint moest de renster van Hanzerenners Zwolle alleen haar meerdere erkennen in winnares Hetty van de Wouw en Anouk Spies.

Gepubliceerd op dinsdag 18 maart 2014 om 10:28

In de categorie nieuwelingen stonden in Strijen zaterdag maar liefst 103 wielrensters aan de start. “Ondanks de harde wind lag het tempo direct erg hoog en brak het peloton meteen in stukken. Ik zat gelukkig goed voorin en kon daarom mee met de kopgroep. Al snel waren we los en het gat werd steeds groter”, zegt de renster van Hanzerenners Zwolle, die na drie ronden zes rensters uit de 17-koppige kopgroep weg zag springen. “Ik reed er achteraan en sloot bij de zes rensters aan, maar al snel liepen de benen vol en kon ik niet bij blijven.” Brandwagt viel terug in de groep van tien en mocht uiteindelijk gaan sprinten voor de zevende plaats. In die sprint moest zij alleen Karlijn Swinkels voor laten gaan. De Omloop van Strijen werd gewonnen door Nicole Steigenga.

Gepubliceerd op dinsdag 24 december 2013 om 12:18

Voor Maaike Brandwagt wordt het een druk weekend, want zij neemt in de categorie nieuweling-meisjes aan maar liefst vijf onderdelen deel. De 15-jarige Zwolse werd half november samen met Maaike Boogaard, Arianna Pruisscher en Hetty van de Wouw Nederlands kampioen op de ploegenachtervolging en wil zich nu graag individueel bewijzen. “Het is moeilijk om mijn kansen in te schatten, maar ik ga er volledig voor. Hopelijk is het een voordeel dat het NK op mijn ‘eigen’ baan wordt gehouden”, zegt Brandwagt, die dagelijks traint op de wielerbaan in Apeldoorn. “Ten opzichte van andere banen in Nederland rijdt deze baan zwaarder, mede omdat het hout jonger is. Lastig voor diegenen die dat niet gewend zijn. Daarnaast weet ik natuurlijk precies hoe de baan loopt, daar zit immers ook nog wel het nodige verschil in.”

Gepubliceerd op zaterdag 16 november 2013 om 20:16

In Omnisport Apeldoorn kwam Maaike Brandwagt samen met Maaike Boogaard, Arianna Pruisscher en Hetty van de Wouw uit in de categorie ‘nieuweling meisjes’. En nadat de ploegenachtervolging was gewonnen, pakte Brandwagt met Boogaard ook brons op het NK Teamsprint. “Ik ben super trots op mijn teamgenoten. Goud op de achtervolging was al fantastisch, maar met de bronzen plak van de teamsprint erbij kan mijn dag niet meer stuk”, zegt een dolblije Brandwagt. Haar grote voorbeeld, Kirsten Wild, was bij de dames samen met Amy Pieters, Kelly Markus en Melanie Klement oppermachtig. Het zilver ging naar Lotte van Hoek, Winanda Spoor, Michelle de Graaf en Judith Bloem. Zij werden in de finale ingehaald door de kampioensformatie van Kirsten Wild.

Gepubliceerd op donderdag 25 juli 2013 om 15:32

Voor de eerstejaars nieuweling van Hanzerenners Zwolle verliep het wegseizoen niet geheel naar wens, maar ze wilde op het NK per se goed presteren en dat lukte. Ondanks haar hoge snelheid in de sprint kwam ze met een gebalde vuist over de streep. “Ik ging voor een plek bij de eerste tien, dus dan is vijfde natuurlijk helemaal fantastisch”, zegt Maaike Brandwagt, die na afloop ook zeer te spreken was over het parcours. “Ik had al vrij snel in de koers het idee dat het een massasprint ging worden, want iedere ontsnapping werd in de kiem gesmoord. Voor mij ideaal, aangezien ik door mijn ervaring op de baan vaak sterk ben in een massasprint.”