d Maaike Brandwagt | Sportief Zwolle

Nieuws

Gepubliceerd op zaterdag 16 juni 2012 om 16:57
Bij de Wijthmenerplas in Zwolle zijn afgelopen donderdagavond weer de jaarlijkse regiokampioenschappen gehouden. De wielerwedstrijd voor jeugd werd ook dit jaar prima georganiseerd door Hanzerenners Zwolle. In totaal streden 71 renners in vier categorieën om de felbegeerde titels. In drie van de vier categorieën ging de winst uiteindelijk naar een Hanzerenner.
Gepubliceerd op vrijdag 15 juni 2012 om 10:34
De junioren van Hanzerenners Zwolle hebben afgelopen weekend fantastisch gepresteerd op het NK in Elim. De 10-jarige Mickey Nijkamp werd in Drente net als vorig jaar nationaal wielerkampioen, maar er was meer succes. Hanzerenners kwam met twee jongens en negen meiden naar Elim en keerde aan het einde van de dag niet alleen met één nationale titel huiswaarts, maar behaalde ook twee top tien-noteringen.
Gepubliceerd op maandag 21 mei 2012 om 10:04
Mickey Nijkamp heeft een meer dan uitstekend weekend achter de rug. De pas 10-jarige wielrenster van de Hanzerenners Zwolle werd zaterdag als winnares van de Jeugdmeerdaagse Emmen gehuldigd en stond zondag op de hoogste trede van het podium in de meisjesronde van Dordrecht. De Zwolse ontpopte zich daarmee definitief tot titelfavoriet voor het Nederlands kampioenschap dat op 9 juni wordt verreden in Elim. Nijkamp zal haar nationale titel daar verdedigen.
Gepubliceerd op dinsdag 10 april 2012 om 11:55
Vijftien junioren Hanzerenners hebben deelgenomen aan de traditionele Emmen Eierrace op Tweede Paasdag. Dat leverde de Zwolse wielervereniging één overwinning op, want Mickey Nijkamp was in categorie 2 de beste in een veld van 29 rensters. Het betekende alweer haar tweede overwinning in april, nadat ze vorige week ook de jeugdronde van Doetinchem op haar naam had geschreven.
Gepubliceerd op vrijdag 10 februari 2012 om 10:56
Phaedra Krol en Maaike Brandwagt hebben weer een wedstrijd baanwielrennen gewonnen. Het tweetal van Hanzerenners Zwolle nam afgelopen zaterdag deel aan een sprinttoernooi in Omnisport Apeldoorn. Het toernooi bestond uit een kampfsprint en een keirinwedstrijd. Met een puntentotaal van 14.180 eindigde Maaike op een vierde plek overall, maar was ze wel de beste in categorie 6. Phaedra behaalde een totaal van 14.560 punten en won daarmee categorie 5, zij werd zesde overall. Beide rensters hadden dit seizoen al meer succes op de baan, onder meer op het NK omnium en tijdens de Zesdaagse van Rotterdam.
Gepubliceerd op maandag 30 januari 2012 om 11:19
De Hanzerenners Maaike Brandwagt en Phaedra Krol hebben afgelopen zaterdag bij de jeugdwedstrijden op het NK omnium prima prestaties neer gezet. Maaike en Phaedra eindigden in de categorie 6/7 meisjes jeugd respectievelijk vijfde en zesde in het eindklassement. Maaike behaalde op de 500 meter tijdrit een podiumplaats. In 42.230 seconden eindigde zij als tweede.
Gepubliceerd op woensdag 11 januari 2012 om 19:34
Phaedra Krol is afgelopen weekend tijdens de Zesdaagse van Rotterdam ‘Ahoy op Zondag-kampioen’ op het omnium geworden. De jonge renster van Hanzerenners Zwolle zegevierde in de categorie 4+5 door de leiderskoers en de afvalkoers te winnen en tweede te worden op het onderdeel scratch. Daarmee bleef de 12-jarige de nummer twee Enzo Leijnse één punt voor. In de categorie 6+7 eindigde Maaike Brandwagt op een tiende plek in het eindklassement.
Gepubliceerd op vrijdag 6 januari 2012 om 10:04
Phaedra Krol en Maaike Brandwagt hebben zich beide geplaatst voor het Nederlands kampioenschap baanwielrennen voor jeugd. In de laatste week van 2011 kwalificeerden de twee Hanzerenners zich in Omnisport Apeldoorn op de discipline omnium. Het NK voor de jeugd wordt op 28 januari verreden in Sportpaleis Alkmaar. De onderdelen die de twee dames moeten rijden zijn de 250 meter met staande start, scratch, puntenkoers en 1.500 meter achtervolging.
Gepubliceerd op maandag 2 januari 2012 om 12:43
Hans Brandwagt is de winnaar geworden van de ‘Yelloo Sportfoto van de Maand’ december. Hij maakte zijn winnende foto tijdens een wielerwedstrijd in Omnisport Apeldoorn. “De wielrenster links op de foto is mijn 13-jarige dochter Maaike”, vertelt de trotse vader, die zelf voorzitter is van Hanzerenners Zwolle.
Gepubliceerd op zaterdag 2 juli 2011 om 10:40
De jaarlijkse jeugd regiokampioenschappen zijn voor Hanzerenners Zwolle zeer goed verlopen. Onder prima omstandigheden werd donderdag bij de Wijthmenerplas volle bak gereden voor de prijzen. In totaal hadden zich 58 renners ingeschreven, verdeeld over vier categorieën. De renners moesten een tijdrit en een criterium rijden. Op basis van deze twee ritten werd het klassement opgemaakt. De kampioenschappen werden door veel jonge Hanzerenners aangegrepen om hun eerste ervaringen in een wedstrijd op te doen.